3 witte design lampen die het in elk huis goed zouden doen

aim-hanglamp-wit-flos

Lamp Aim is leuk in zijn eentje, maar nog mooier in een drietal, hahaha. Het lange snoer geeft deze LED lamp optimale flexibiliteit en ophang mogelijkheden. Ontworpen door Rowan & Erwan Bouroullec voor het Italiaanse Flos in 2013. Verkrijgbaar in 2 maten (15×17 cm en 21×24 cm) en drie kleuren (wit, zwart en bruin), vanaf €253.

andtradition-flowerpot-hanglamp-mat-wit_1

De Flowerpot werd al in 1968 ontworpen, door de Deense ontwerper Verner Panton (1926-1998). Tegenwoordig wordt de lamp gemaakt door het eveneens Deense merk &Tradition. De lamp komt in een wereld aan kleuren, zowel mat als glanzend. Nu we er nog eens naar kijken zijn de donkergroene lampjes toch ook wel erg leuk. De hanglamp is er overigens maar in 1 formaat (23 x 16cm), maar onder dezelfde naam worden ook twee verschillende tafellampen gemaakt.

louis-poulsen-paul-henningsen-ph5-white-classic-mat-001shop

Op deze PH5/50 hadden we in Kopenhagen echt onze zinnen gezet. Dit moest ‘m worden. Maar eenmaal in de showroom van Louis Poulsen bekeken we deze lamp van Deense ontwerper Poul Henningsen (1894-1967) eindelijk eens van dichtbij en kwamen we er achter dat dit model niet helemaal wit is. Een van de ringen is altijd gekleurd: rood, blauw of lichtroze. Leuk voor wie van kleur houdt, maar niet als je zoals wij ‘gewoon een witte lamp’ wilt. Het model blijft ons aantrekken, dus wie weet kopen we nog eens een oude en beschadigde variant en laten deze helemaal wit spuiten.

3 witte design lampen die het in elk huis goed zouden doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s